Skip links

Balinarsko športno društvo Logatec

Klubi & Društva

Predstavitev

40 let balinarskega športnega društva Logatec.

Balinanje spada med športe, ki nudijo veliko sprostitve, gibanja in športnih užitkov tako tekmovalcem kot tudi gledalcem, ki lahko uživajo ob atraktivnih potezah. Pojavilo se je že v stari Grčiji, v Šparti. Ustanovitelj je bil Timokrates. 

Balinanje v Logatcu sega v leto 1928, organizirano balinanje pa v leto 1960. Takrat se je ustanovilo balinarsko društvo Jačka, kjer sta bila med ustanovitelji tudi Anton Veber in Armando Kristančič, kasneje oba člana in soustanovitelja današnjega balinarskega športnega društva Logatec. Na občnem zboru članov balinarjev, 1. 8. 1981, se je potrdila ustanovitev Balinarskega športnega društva Logatec. Z 19. avgustom pa je Balinarsko športno društvo Logatec postalo tudi uradno pravnomočno. V začetku je društvo delovalo v Primorski balinarski zvezi. Na pobudo BŠD Logatec se je leta 1982 ustanovila NOBZ (Notranjska balinarska zveza), kjer je Logatec član še danes. Takrat je bilo balinišče še dvostezno. Leta 2000 pa predstavlja nov mejnik v zgodovini društva, saj se je po zaslugi g. Franca Makuca pričela gradnja štiristeznega balinišča, ki je bilo v 2.728-ih urah prostovoljnega dela v štirih mesecih tudi dokončano. 

Balinarji BŠD Logatec smo  vrsto let uspešni tako na notranjskih kot tudi na državnih prvenstvih, še posebej je potrebno izpostaviti starejše člane nad 55 let, ki so dvakrat postali državni prvaki četvork (pokal BZS). Redno se udeležujemo domačih in mednarodnih turnirjev, prva ekipa trenutno nastopa v prvi državni ligi, druga in ženska ekipa pa v notranjski ligi.

V društvu smo  zelo ponosni in veseli, da imamo že vrsto let v svoji sredini svetovno znanega in legendarnega balinarja g. Jožeta Požarja, kot tudi mladinska državna reprezentanta bivše države g. Andreja Drvariča in g. Roberta Gorjanca. Naša  želja za prihodnost je novačenje novih članov in mladih balinarjev ter pokritje balinišča.

Na zemljevidu

Osnovni podatki

Lokacija

Tovarniška 32
1370 Logatec

Predsednik

Janez Moljk

Elektronski naslov
Telefonska številka
Povezave
This website uses cookies to improve your web experience.