Skip links

Športno kinološko društvo Logatec

Klubi & Društva

Predstavitev

V letu 2009 je v logaški občini na področju kinologije zavel svež veter. Tega leta je bilo namreč ustanovljeno Športno kinološko društvo Logatec, z vadbiščem, ki se nahaja ob cesti proti Idriji, kakšen kilometer naprej od zadnjega križišča v Kalcah.

Člane je ob ustanovitvi družila želja po ustanovitvi društva v katerem bi se dobro počutili tako vodniki psov kot tudi njihovi pasji prijatelji. Že vse od začetka se tečajnikom trudimo ponuditi raznolike kinološke dejavnosti pod skrbnim vodstvom dobrih inštruktorjev.

Poleg tečajev, ki so primarno namenjeni vzgoji in šolanju psov in izjemno močni Enoti reševalnih psov, imamo v društvu vedno več zanimanja tudi za športno disciplino Canicross – tek s psom. Canicross je primeren za vse, ki želite v športno aktivnost vključiti tudi svojega psa. Za ta šport so primerni vsi psi, ki radi tečejo, predvsem pa je ta šport dobra zaposlitev za pse, ki radi vlečejo. Pri tem športu se pes in vodnik trudita čim hitreje premagati določeno razdaljo ali progo, pes ima na sebi posebno vlečno oprsnico, z raztegljivim povodcem pa je privezan na pas, ki ga nosi tekač.

Za dodatne informacije glede Canicrossa smo vam na voljo na 040 292 973 (Mojca) ali info@skd-logatec.net.

Na zemljevidu

Osnovni podatki

Lokacija

Tržaška 148
1370 Logatec

Predsednik

Aljaž Kotar

Elektronski naslov
Telefonska številka
Povezave
This website uses cookies to improve your web experience.