Skip links

Društvo tabornikov rod Srnjak

Klubi & Društva

Predstavitev

Enkrat tabornik, vedno tabornik

»Tabornik si? Potem zagotovo znaš zakuriti ogenj in obvladaš vozle!« Vsekakor večina ljudi ob omembi taborništva najprej pomisli na bivanje v naravi in s tem povezane veščine. Vendar pa je taborništvo mnogo več. Taborništvo je način življenja. Taborništvo dopolnjuje sistem formalnega izobraževanja, saj nagovarja želje in potrebe, ki jih mladi drugje težje izpolnijo. Mlad tabornik se razvija v stiku z naravo, s sovrstniki in s samim seboj. Glede na stopnjo razvoja se način učenja razlikuje v različnih starostnih obdobjih. Medtem ko se najmlajši učijo skozi igro, postane taborništvo proti koncu osnovne šole dogodivščina, pri kateri se stkejo prijateljstva, ki pogosto trajajo celo življenje.

S prestopom iz osnovne v srednjo šolo začnejo mladostniki prevzemati vse več odgovornosti, aktivno se vključujejo v lokalno okolje, odprejo pa  se tudi mnoge možnosti mednarodnega udejstvovanja. V nadaljevanju postane taborništvo izkušnja, ki lahko pomaga tako na karierni poti kot na vseh drugih področjih življenja, saj taborništvo ustvari samostojne, samozavestne in angažirane posameznike, ki jih ni strah kateregakoli izziva. 

Poslanstvu taborništva sledimo tudi logaški taborniki. Društvo Rod Srnjak je bilo ob ustanovitvi leta 1993 poimenovano po vrhu Srnjak, ki je z 919 m najvišji vrh v logaški občini. Tako že skoraj 30 let soustvarjamo lokalno okolje in priskočimo na pomoč ob krizah, kot sta bili žledolom ali begunska kriza, saj smo tudi del civilne zaščite. 

Naša srečanja potekajo na taborniški koči na Naklu, ki jo starejše generacije poznajo kot gostilno, v katero so, kot pripovedujejo, pogosto zahajali. Odkar smo Naklo pod svoje okrilje vzeli taborniki, je ta postal drugi dom več generacijam, ki so tam preživele otroška in mladostniška leta.

Na zemljevidu

Osnovni podatki

Lokacija

Vodovodna cesta 10
1370 Logatec

Predsednik

Tia Mlakar

Elektronski naslov
Telefonska številka
Povezave
This website uses cookies to improve your web experience.