Skip links

Lokostrelsko društvo Logatec

Klubi & Društva

Predstavitev

V Logatcu so bili lokostrelci že kar precej let, preden se je ustanovilo Lokostrelsko društvo Logatec. Takrat so hodili na treninge v Postojno, kjer so bili člani kluba MINS. Leta 2005 sem se navdušila nad lokostrelstvom . Pojavila se je ideja, da ustanovimo društvo v Logatcu in tako smo se dobili 30.8.2006 v Baronu: Franci Lukančič, Stane Mežnar, Marko Vihar, Jan Mihevc in Anda Ovsec.  In ustanovili smo Lokostrelsko društvo Logatec.Začetki so bili težki. Trenirali smo 1 x tedensko v telovadnici OŠ 8 talcev po zaključku lokostrelskega krožka, pozimi v neogrevanem hodniku ene od stavb v takratnem Centru vojnih veretanov Slovenije, poleti pa na zunanjem strelišču v CVVS.Pokazala se je možnost, da si uredimo dvorano v eni od stavb v CVVS. Z prostovoljnim delom smo dvorano uredili in se vanjo preselili leta 2008. Dvorana je “naša” še sedaj , čeprav so nas leta 2012, ko je Ministrstvo za obrambo prevzelo CVVS, na vsak način hoteli spraviti ven, ker se naša dejavnost ne ujema z filozofijo Centra za zaščito in reševanje – za kar so bili prostori bivše vojašnice takrat namenjeni. Dvorano smo obdržali, samo zunanje strelišče smo morali preseliti višje – na bivši poligon, ki so ga imeli strelci. Tudi za to ureditev smo vložili veliko dela in truda, da je sedaj urejeno in primerno za naše treninge.

Prvi predsednik našega društva je bil Marko Vihar, sledil mi je Jadran Lukančič, trenutni predsednik je Kristjan Bauer.Društvo je vsa ta leta povečevalo članstvo. Kadeti in mladinci so nizali lepe uspehe tako doma kot v tujini na evropskih in svetovnih prvenstev. Tako, da imamo v vseh teh letih veliko državnih in evropskih prvakov. In ogromno državnih rekordov.

Organizirali smo različne vrste tekmovanj, od 3D (streljanje na tarče v obliki živali) tarčno lokostrelstvo na nogometnem stadionu Sekirica, pa regijska šolska tekmovanja na igrišču za OS 8 talcev. Tudi do 4 tekmovanja letno smo organizirali.

Društvo je bilo tudi nosilec lokostrelskega krožka v OŠ 8 talcev – do začetka korone, ko so šole prekinile z vsemi dejavnostmi, ki so jih pokrivali zunanji mentorji.

Lokostrelstvo je zanimiv šport, predvsem zato, ker se lajko s tem ukvarja cela družina. Običajno se nad tem navduši en otrok, pa drugi, pa še starši – imeli smo in še imamo med člani in tekmovalci cele družine. Si predstavljate katerikoli šport, kjer bi se v soboto na tekmo odpravila cela družina? Mislim, da ga zlepa ne najdete.

Sedaj delujemo že šesnajsto leto – bil je velik zagon v prvih nekaj letih, ki se je počasi umiril. AMpak kakor v vsakem življenu, so tudi v društvih vzponi in padci – se je treba pobrat in začeti na neki novi osnovi.

Kdor je enkrat lokostrelec in prekine  svojo dejavnost zaradi življenskih situacij, se običajno vrne v lokostrelstvo čez nekaj let na rekreativni ravni, ker je lepo premagovati samega sebe, lepo je biti v naravi, na tekmah in druženju po tem.

Na zemljevidu

Osnovni podatki

Lokacija

Partizanska 6
1370 Logatec

Predsednik

Kristijan Bauer

Elektronski naslov
Telefonska številka
Povezave
This website uses cookies to improve your web experience.