Skip links

Rokometni klub Kronos

Klubi & Društva

Predstavitev

Rokometni klub Kronos iz Logatca je amatersko športno društvo, v katerem intenzivno razvijamo športno kulturo naših mladih in najmlajših. Trenutno je v klub vpisanih 120 članov v starosti od 9 do 25 let, vsako leto pa vpišemo še 10-15 novih članov. Vse naše selekcije, skupaj jih imamo 9, tekmujejo v državnem prvenstvu pod okriljem Rokometne zveze Slovenije.

Trenutni predsednik, Nedeljko Ribić je klub ustanovil pred 15 leti in  samostojno zgradil kompletno klubsko piramido, od članov, do mini rokometa. Vse se je začelo par let prej, kot krožek na OŠ 8.Talcev, leto kasneje tudi  na OŠ Tabor in nato še na OŠ Rovte in Rakek, kjer je Nedeljko Ribić deloval kot mentor, zunanji sodelavec. V prvih 10 letih delovanja je bilo najtežje, ker je zadeva slonela na enem človeku, Nedeljku, ki je vodil vse ekipe samostojno, tako kot tudi vse krožke na šolah, financiranje je bilo pa minimalno, tako s strani občine, kot tudi s strani donatorjev in pridobljenih članarin. Stroški so se pa na drugi strani povečevali zelo hitro in niso dovoljevali širjenja strokovnega kadra, kljub naši želji, da naredimo korak naprej. V določenih trenutkih je bila situacija nevzdržna in bi kaj kmalu lahko klub zaprl svoja vrata.

Vztrajnost, borbenost in nepopustljivost, tako kot je sama rokometna igra, nas je gnala naprej. Prihodnost deluje mnogo bolj svetla, kljub vsem omejitvam, ki se dogajajo okrog nas, ter težki situaciji v državi in podjetjih. V klubu trenutno delujejo 4 vrhunski trenerji in  vsako leto se nam priključi 10-15 novih igralcev. Naša članska ekipa je vsako leto boljša, kljub temu, da smo najmlajša ekipa v 2. državni ligi. Najbolj razveseljuje dejstvo, da smo postali zelo prepoznaven klub, tako v naši regiji, kot tudi v celi državi. Kljub močni konkurenci klubov iz cele države, se naše selekcije, redno uvrščajo v borbo za najboljša mesta v prvenstvu.

Poleg vseh klubskih uspehov smo vzgojili veliko število mladih reprezentantov, ki zastopajo Slovenijo na evropskih in svetovnih tekmovanjih. Naštejmo samo nekatere med njimi: STOJNIĆ DARKO, ŠEBALJ VID, RIBIĆ MARKO, MARUŠIĆ IVO JAN. Imamo pa še celo vrsto fantov, za katere bomo v prihodnosti sigurno slišali. Najbolj smo ponosni tudi na to, da imamo zelo majhen ,,osip” igralcev in, da fantje vztrajajo in se radi udeležujejo treningov. Veseli nas tudi to, da so naši igralci zdravi in imamo v vseh preteklih letih, minimalno število poškodb, kar nam kaže, da delamo v pravi smeri.

Na zemljevidu

Osnovni podatki

Lokacija

Mandrge 3
1370 Logatec

Predsednik

Nedeljko Ribič

Elektronski naslov
Telefonska številka
Povezave
This website uses cookies to improve your web experience.