Skip links

Športno društvo Tek je lek

Klubi & Društva

Predstavitev

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2013, s tekaško dejavnostjo smo pa začeli že nekaj let prej.

Danes imamo nekaj čez 70 aktivnih in na Atletski zvezi Slovenije registriranih članov, ki redno ali občasno tekmujejo na atletskih ali rekreativnih tekih.

Naša glavna dejavnost je rekreativna tekaška vadba odraslih, ki po svojih željah nastopajo na velikih tekaških prireditvah, bolj tekmovalni pa tudi na prvenstvenih in veteranskih tekmovanjih. 

Otroci se udeležujejo vadbe med šolskim letom, nastopajo na krosih in tekih za otroke v okviru rekreativnih pokalov v okolici. Tekmujejo tudi na tekmovanjih v svoji starostni kategoriji na atletski stezi. Poskušamo pripraviti bolj sproščene, rekreativne oblike vadbe.

Vadbo prilagajamo željam in sposobnostim posameznikov tako, da je primerna za vse. Poudarek je na tehnično pravilni in kvalitetno vodeni vadbi. Trudimo se tekaško vadbo narediti varno in koristno. 

Skozi vse leto imamo vadbo v torek in četrtek, pred nastopi na tekmovanjih pa se dobimo še ob sredah in nedeljah. V letnem času je glavnina naše vadbe na Sekirici in okolici, v zimskem času pa smo na cestah v Zapolju. V zimskem času imamo predvsem za otroke vadbo v dvorani.

Vadbo delamo bolj zanimivo s ”tekaškimi dnevi”, ko imamo bazo v Grajskem parku in tečemo okrog Sekirice. Poleg naših članov pridejo še naši tekaški prijatelji tako, da nas je od 20-40, kar naredi odlično vzdušje in opravimo res dober tek. V času dopustov organiziramo nekaj pohodov v hribe, pozimi pa tekaške tabore na morju. Nastopamo tudi na nekaj naših večjih tekih, kar nam daje motivacijo za redno delo.

Na zemljevidu

Osnovni podatki

Lokacija

Stara cesta 42
1370 Logatec

Predsednik

Rudi Lipovec

Elektronski naslov
Telefonska številka
Povezave
This website uses cookies to improve your web experience.