Skip links

Teniški klub Logatec

Klubi & Društva

Predstavitev

Tenis v Logatcu se je začel igrati v Grajskem parku leta 1972 na pobudo Vzgojnega zavoda Logatec, kateri  je tudi zgradil prvo igrišče. Zaradi velikega interesa igranja občanov  Logatca, smo leta 1997 ustanovili ”TENIŠKI KLUB LOGATEC” in nato leta 1986 zgradili dva igrišča.  Zaradi politično gospodarskih razmer v devetdesetih letih so igrišča prešla v privatno lastnino in lastnik je moral igrišča zapreti (podreti).

V klubu je podjetnik , ustanovitelj  Industrijsko obrtne cone Zapolje, ki nam je tam zgradil dva zunanja  igrišča (ter dvorano za tenis, ki pa je sedaj uporabna za druge športe),  kjer igramo. 

Imamo 50 letno tradicijo igranja tenisa v Logatcu . Bili smo ustanovitelji in nekaj let organizatorji  Notranjsko –Primorske lige. Vsako leto imamo teniški turnir v počastitev Občinskega praznika Logatec. Klub ima letno cca 80 članov.

Predvsem smo naravnani na rekreativni bazi igranja, saj  želimo čim več mladih in starejših članov , predvsem staršev z otroci. Veliko je tudi članov, ki igrajo aktivno v drugih športih in še rekreativno tenis.

Za vzdrževanje igrišč, klub deluje volontersko, finančno nam pomaga Občina Logatec z razpisi sofinanciranja športa.

Smo člani Športne zveze Logatec.

Na zemljevidu

Osnovni podatki

Lokacija

Notranjska 8
1370 Logatec

Predsednik

Aljoša Gutnik

Elektronski naslov
Telefonska številka
Povezave
This website uses cookies to improve your web experience.